

Bültene Abone Ol
Bağlantılar
İletişim Bilgileri
- Mimar Sinan Mah. 1359 Sk No:7 K:2 D:3 Konak/ İzmir
- 0553 793 21 20
- 0534 577 82 62
- info@kznhukuk.com
Copyright 2024 Tüm Hakları Saklıdır
Ticari faaliyet gösteren şirketlerin halihazırda devam eden hukuki sorunlarının çözümü, davaların takibi ve diğer şirketlerle olan ticari iş ve işlemlerinin düzenlenmesi ve varsa sorunların çözülmesi için şirketler adına faaliyet gösteren alanında uzman avukatlardır.
Şirket adına açılacak davaların takibinin yapılması, şirketin ticari faaliyetleri kapsamında sonradan karşılaşabilecek hukuki sorunların çözümü noktasında önleyici tedbirlerin alınması için ticaret hukuku avukatı ile çalışmak önemlidir.
Ticaret hukuku kişilerin, ticari işletmelerin ve şirketlerin ticari faaliyetleri sırasında uyması gereken kurallar bütünüdür. Türk Ticaret Kanunu ile düzenlenmiş ve bazı durumlarda Türk Borçlar Kanunu, Medeni Kanun, İş Kanunu ve diğer mevzuatlarla da yan hükümlere atıf yapılmıştır.
Şirketlerin diğer şirketler ile alım satım, hizmet ve diğer faaliyetleri için yapılan sözleşmelere aykırılıklar, şirket çalışanlarının şirkete karşı açabileceği iş hukuku mevzuatına ilişkin davalar söz konusu olabilir. Limited Şirketlerde ortaklığın sona erdiği durumlarda ortaklıktan çıkarma ve ortağın çıkarılması davaları İzmir ticaret avukatlarının çok sık karşılaştığı durumlardır. Ticari alacaklarının tahsili, vergi cezaları ve davları da ticaret avukatının takibini yaptığı konulardandır.
Ticari hayatın nerdeyse tamamında ticari faaliyetlerin, iş ve işlemlerin daha sağlıklı yürütülebilmesini düzenleyen hukuk dalıdır. Ticari her iş sözleşmenin kurulmasıyla başlar. Bu sebeple İzmir ticaret avukatının danışan ya da müvekkillerinin ticari faaliyetleri sırasında gerekli sözleşmelerin titizlikle hazırlanması gerekmektedir. Şirket kuruluş sözleşmesi, ortaklık sözleşmesi, iş sözleşmesi, gizlilik ve rekabet yasağı sözleşmesi, alım, satım, hizmet sözleşmeleri gibi sözleşmelerin hazırlanması ticari hayatın devamı açısından önemlidir.
Şirketler hukuku ticari faaliyet gösteren şirketlerin kuruluş, birleşme, devir gibi hukuki işlemlerini düzenleyen hukuk dalıdır.
Her tacir Türk Ticaret Kanunu ve ilgili mevzuatların izin verdiği ölçüde ticaret unvanı belirlemek ve ticaret siciline tescil ettirmek zorundadır. Bu işlemleri şirketlerin kendi organları ve yetkilileri aracılığıyla yapılabileceği gibi ticaret avukatları aracılığıyla da yapılabilmektedir.
Günümüzde ticari işletme ve şirketlerin yapmış oldukları sözleşmeler gereğince, tahsil etmesi gereken alacakların zamanında ödenmemesi sebebiyle tahsilatların yapılması için icra takibi ve dava süreçlerinin takibi ticaret avukatları tarafından yapılmaktadır.
Rekabet hukuku, ticari hayatta faaliyet gösteren şirketlerin rekabete aykırı davranışlarını düzenleyen hukuk dalıdır. Şirketlerin gerek kendi bünyesinde çalıştırdıkları çalışanlar gerekse piyasada aynı sektörde faaliyet gösteren şirketlere karşı alması gereken önlemler için sözleşmelerin hazırlanması ve gerekli dava ve işlemlerin takibinin yapılması önemlidir.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Şirket kurmak için esas ve kuruluş sözleşmeleri, kurucu ve ortaklara ilişkin kimlik ve ikametgâh bilgileri, ticaret sicil başvuru belgesi, gerekli ruhsat ve izinler, vergi dairesi ve vergi levhası başvuru formları, imza sirküleri gereklidir.
2025 yılı avukatlık asgari ücret tarifesinde belirlenen minimum vekalet ücreti 25.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam taban olup yapılacak işlemlere göre değişebilmektedir.
Türk Ticaret Kanunu gereğince belirlenen esas sermayesinin beş katı ve daha fazla sermayesi bulunan anonim şirketler ile üye sayısı yüzden fazla yapı kooperatifleri avukat ile çalışmak zorundadır.
Copyright 2024 Tüm Hakları Saklıdır